Likaisen maatalousmuovijätteen keräys- ja kierto -hanke starttaa!

Tämä sivusto on tarkoitettu viestintäkanavaksi kaikille maatalousmuovijätteen keräyksestä ja kierrätyksestä kiinnostuneille. Kohderyhmänä ovat kaikki maatalousmuovia käyttävät ja sen edullisesta keräyksestä ja kierrätyksestä kiinnostuneet, lähinnä maatalous- ja puutarha- ja hevostalousyrittäjät.

Likaisen muovijätteen keräys ja kierto (LiMuKe) -hanke ylläpitää tätä sivustoa, jolle kootaan tietoa maatalousmuovijätteen keräykseen ja kierrätykseen liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, kyselyistä ja kokeiluista pilottipaikkakunnilla.

Hankkeen pilottipaikkakuntia ovat Salon seutu ja sen lähialueet  Varsinais-Suomessa sekä Hämeessä mm. Hattulan, Hämeenlinnan ja Janakkalan alueet sekä Ypäjä. Keräyksessä ja kierrätyksessä keskitytään maataloudessa syntyvään ei-pakkaus muovijätteeseen, kuten paalimuoviin ja -verkkoihin, kate- ja aumamuoviin, puutarhakateharsoihin jne. Pakkausmuovit, kuten lannoitesäkit tai muovikanisterit rajataan aluksi hankkeen ulkopuolelle.

Sivuston lisäksi hankkeelle on perustettu Facebook-sivu viestintäkanavaksi ja avuksi uuden oppimisessa maatalousmuovijätettä tuottaville, kierrättäville ja sitä hyödyntäville yrityksille.