Syksyn 2017 maatalousmuovijätteen keräysviikko

Maatalousmuovijätettä kerättiin jälleen syksyllä, Salon lisäksi nyt myös Forssassa ja Tervakoskella. Ensimmäinen keräysviikko järjestettiin Salossa viime keväänä ja Salon syksyn keräyksen muovijätemäärä olikin nelinkertainen kevään saldoon verrattuna! Maatalousmuovia tuotiin keräyspisteille kaikkiaan noin 250 000 kiloa!

Keräyspisteille tuotiin hyvälaatuista, kierrätettäväksi kelpaavaa muovijätettä. Muovikuormat olivat pullollaan lajiteltua ja puhdasta maatalousmuovia, pääasiassa paalimuovia. Puhdas ja lajiteltu muovikuorma oli tuojalleen maksuton.

Keräysviikosta ja kierrätyksen sujuvuudesta koottiin palautetta palautekyselyn avulla. Kuljettaminen keräyspisteille koettiin helpoksi ja tuominen oli vaivatonta. Muovikuormia tuotiin sekä pienillä peräkärryillä, että kuorma-auton lavoilla. Keräyspisteillä homma sujui mutkitta ja palaute oli positiivista.

Kysely paljastaa lisäksi, että muovin lajittelu ja puhtaana pitäminen alkaa olla helppoa ja hallinnassa, mutta haastavaksi on osoittautunut sen säilyttäminen ja varastointi. Maatalousmuovijäte tulee säilöä suojaisaan paikkaan ja se vie tilaa varastoissa. Kehitämme ratkaisuja myös näihin pulmiin ja olemme jakaneet sivuillamme vinkkejä säilytysratkaisuihin sekä varastointiin liittyen.