Maatalousmuovien kärääminen tiloilta jatkuu!

Itä- Suomen Murskauskeskus jatkaa maatalousmuovien keräämistä tiloilta.

  • Kierrätyskelpoiset, valkoiset ja puhtaat päällyskiristeet. Ei saa sisältää multaa tai muita epäpuhtauksia. PE-LLD (paalikalvomuovit).
  • Muunväriset puhtaat päällyskiristeet ja kierrätyskelpoiset muovit. Tähän kuuluu puhtaat aumamuovit, suojahuput (ei vahvikkeelliset), lannoitesäkit (HUOM! EI SUURSÄKIT*) yms. PE-LLD, PE-LD, PE-HD. HUOM! Narut, käärintämuovien hylsyt ja paaliverkot noudetaan samalla, mutta näiden pitää olla erikseen pakattuna esim. suursäkkiin.
  • Myös kierrätyskelvotonta muovia kerätään aiemmasta sopimuksesta poiketen. Siihen kuuluvat likaiset ja vanhat muovit sekä paalimuovit, jossa on verkot ja narut sekaisin muovin kanssa. Samoin kierrätyskelvottomia muoveja ovat PP-, PVC- ja EPS-muovit. Murskauskeskus on tehnyt sopimuksen kierrätyskelvottomasta muovista Stora Enson kanssa.

Uudet maatalousmuovin keräyshinnat

Kierrätettävä maatalousmuovi 90,00 euroa/tonni + arvonlisävero
Ei kierrätettävä maatalousmuovi 125,00 euroa/tonni + arvonlisävero

Minimilaskutusmäärä on 2 tonnia. Jos muovia on alle 2 tonnia, laskutetaan muovin lisäksi pientilauslisän, 95 euroa.

Katsos tarkemmat tilaus-,  lajittelu- ja  toimitusohjeet osoitteessa muovit.zerowaste.fi

Kaikille jo aiemmin tilauksen tehneille tullaan lähettämään vielä erillinen ilmoitus uusista hinnoista sekä tilauksen uudelleen vahvistamisesta. Noutojen tilaukset avataan vahvistamisen jälkeen ja pyritään käsittelemään mahdollisimman ripeällä aikataululla. Muovien noutoajoille ei anneta tässä vaiheessa määräaikaa. Noutoaika täsmennetään reitityksien yhteydessä.

*Suursäkkien kierrätyksen hoitaa Suomen Uusiomuovi Oy, niitä ei kerätä maatalousmuovien mukana. Katso lisätietoa Suomen uusiomuovin sivuilta http://www.uusiomuovi.fi/fin/pakkaus_kiertaa/ohjeet/maataloudenmuovit/.

Lisätietoa: Itä-Suomen Murskauskeskus  ja  MTK